Sivut

torstai 3. lokakuuta 2013

Liikenneturvallisuuspäivä



Tiistaina 1.10 järjestettiin Lyseolla liikenneturvallisuuspäivä toisen- ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoille.
Päivään mahtui monenlaista tekemistä ja paljon mielenkiintoista tietoa liikenneturvallisuuteen liittyen.

Abeilla päivä alkoi sisätiloissa, joissa luvassa oli erilaisia toimintapisteitä ja kakkoset puolestaan suuntasivat ulos.

Sisätiloista löytyi neljä erilaista pistettä, jotka kierrettin yhdessä perusryhmän kanssa.
Ensimmäinen niistä oli Lähi-Tapiolan piste, jossa kerrottiin yleistä asiaa vakuutuksista ja halutessaan sai osallistua arvontaan.  Jaossa oli myös heijastimia halukkaille.
Seuraavana vuorossa oleva Liikenneturvan piste keskittyi erityisesti autoilijoiden turvallisuuteen .Siellä aiheena oli mm. turvavyön tärkeys. Havainnolliset esimerkit todella upposivat!
Kolmas piste oli A-katsastuksen piste ja siellä kerrottiin yleisesti katsastuksesta ja ajokortin suorittamisesta. Tältäkin pisteeltä sai halutessaan mukaan esitteitä, heijastimia tai avaimenperiä.
Viimeisellä, Auto-Opiston pisteellä oli luvassa esimerkiksi liikennemerkkien tunnistusta.

Pisteiden kiertämisen jälkeen vuorossa oli Lähi-Tapiolan pitämä luento, jonka aiheena oli nuorten onnettomuudet liikenteessä. Luento oli mielenkiintoinen ja esimerkit todellakin herättivät miettimään asiaa.
On hyvä tietää kuinka vakuutus korvaa mahdolliset onnettomuudet.
Tämän jälkeen katsottiin lyhyt filmi, joka kertoi osuvasti alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisen vaaroista.


Ulkona kipakassa syyssäässä esittäytyivät Etelä-Savon pelastuslaitos, Autoliiton tiepalvelu sekä Savonlinnan Auto-Opisto. Sateelta onneksi säästyimme!



Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua pelastuslaitoksen kalustoon, ja muutamat pääsivät kokeilemaan käytännössä muun muassa alkusammutusta. Hurjimmat pääsivät nosturin kyytiin, joka tiukan paikan tullessa nostaa palomiehet jopa yli neljänkymmenen metrin korkeuteen. Alkusammutuspisteessä kerrattiin sammutuspeitteen ja vaahtosammuttimen käyttöä.




Autoliiton edustaja kertoili tiepalvelun toiminnasta ja muun muassa varoituskolmion oikeaoppisesta käytöstä. Savonlinnan Auto-opisto esitteli uusia opetusautojaan, ja moni sai uutta tietoa nykyisestä ajo-opetuksesta.





Kaiken tämän jälkeen olikin sitten vuorossa paneelikeskustelu, jossa kaikki päivän asiantuntijat saivat vastata opiskelijoiden kysymyksiin, joita oli jo kerätty etukäteen. Kysymyksiä tuli mukava määrä ja suurimpaan osaan saatiin hyvät vastauksetkin.

Kokonaisuudessaan päivä oli oikein onnistunut. Mukavaa vaihtelua tavalliseen koulupäivään ja muutenkin esillä todella tärkeitä asioita . Tällaisia päiviä voisi järjestää useamminkin!


Teksti: Karoliina Karhu ja Vilma Löppönen
Kuvat: Karoliina Karhu