Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2013

Millaista on olla mukana mediaryhmässä?





Lovisa:


Minä lähdin mediaryhmään mukaan ihan sattumalta: olin piirrellyt muutaman kuvan matikanluokan oveen, ja sainkin kuulla ehdotuksen,  jos niitä julkaistaisiin koulun blogissa. Minulle se sopi vallan mainiosti.

Minusta tehtiin myös pieni juttu blogiin ja sitä juttua tehdessä saatiin idea: miksi en voisi olla blogissa kokoaikaisena piirtäjänä! Nyt olen tehnyt muutaman piirustuksen ja muutaman jutunkin, mutta rajallisen ajan takia on etenkin piirtäminen jäänyt vähemmälle

Mukaan kannnattaa ehdottomasti lähteä, jos kirjoittaminen/valokuvaaminen/piirtäminen/ihmisten haastattelu tai muu blogin tekoon liittyvä toiminta kiinnostaa! Homma ei ole yhtä aikaa vievää kuin mitä saattaisi ensin ajatella, sillä meitä tekijöitä on niin monta. Lisäkokemus ei koskaan ole pahitteeksi! Luontaisedut ovat mukavat ja porukka sitäkin mahtavampi!


Veera:


Mediaryhmä on antanut minulle mahdollisuuden kokeilla uudenlaista kirjoitustapaa, kun olen saanut mahdollisuuden kirjoittaa ns. uutisia koulumme tapahtumista. Juttujahan on kertynyt jos minkälaista ja ne kaikki on luettavissa blogista. Loppua kohden jutut ovat muuttuneet hyvin paljon kuvapainotteisemmiksi, mutta se ei haittaa, sillä kukapa lukiolainen jaksaisi lukea hirveän pitkää selontekoa vailla kuvia, oli aihe miten kiinnostava tahansa.

Itse lähdin mukaan äidinkielenopettajan suosituksesta ja puhtaasta uuden kokeilemisen halusta. Olen ollut pelkästään tyytyväinen mediaryhmään kuulumisen suhteen, vaikka joskus on kiirekin yllättänyt, kun itse asettama deadline on tullut vastaan.

Suosittelen mediaryhmään liittymistä kaikille, jotka vaikka vain vähänkin haluavat kokeilla uuden tekemistä, tai ovat kiinnostuneet media-alasta tulevaisuuden ammattina. Lisäksi mediaryhmä on kuin luotu luoville ihmisille, joiden on helppo tuottaa materiaalia, kuvallista tai tekstiä. Muistakaa myös, että kenellä tahansa on mahdollisuus osallistua mediaryhmän toimintaan freelancer-kirjoittajana!


Karoliina:


Olen pääasiassa kuvannut ja kirjoittanut koulumme blogiin pitkin vuotta. On mukavaa, ettei kukaan pakota kirjoittamaan erityisesti jostakin tietystä asiasta, vaan ryhmäläisten omat mielenkiinnonkohteet ovat osana blogia koulun tapahtumien ohella. Mediaryhmään kuuluminen ei vie kuin muutaman hetken silloin tällöin vaikkapa jonkun kuvauskeikan tai kirjoituksen merkeissä, joten sen tähden ei kannata ajatusta mediaryhmään hakemisesta hylätä!

Paljon on tullut kehuja koulumme näkyvyyden parantumisesta ja toivon, että itsekin saan jatkossa lukea blogista mitä koululla tapahtuu :-) Ja tietysti on mukavaa, että olen saanut Ipadin käyttööni koko vuodeksi. Kurssisuorituksestakaan en pahastu!


Katri:


Lähdin mukaan mediaryhmään, koska olen yleisesti kiinnostunut kirjoittamisesta ja bloggaamisesta. Asiaan vaikutti myös rohkaisu ryhmänohjaajani puolelta. Aluksi yritin kirjoittaa vaikuttavia mielipidetekstejä blogiin, sittemmin julkaisuni ovat muuttuneet positiivisemmiksi ja aikalailla kuvapainoitteisiksi. Olen saanut paljon irti itse blogin kirjoittamisesta, mutta hienoa on ollut myös tutustua muihin mediaryhmäläisiin.


Sara:


Mediaryhmä kirjoittaa koulun blogia, kuten varsin moni tietää, mutta voi tähän kuuluu kaikkee muutakin! Alotetaan vaikka siitä, että meillä on mahtava porukka tekemässä tätä ja palaverit on itessään jo hauskaa ajanvietettä. Ollaan me myös nautiskeltu mm. pizzaa koukousten ohella. 

Parasta tässä kuitenkin on, kun saa näyttää omat kyntensä median taitajana ja samalla harjoittaa muuten nykyään vähemmälle jäänyttä, mutta mieluisaa harrastusta, valokuvausta. Itse en ole mikään mahti kirjoittamaan, joten olen antanut oman panokseni valokuvien muodossa, ja jokaisella meistä onkin omat juttumme. Kaikki me mediaryhmäläiset ollaan vähän erilaisia, joten ei kannata pelätä liittymistä jos vaan suinkin on kiinnostusta tätä hommaa kohtaan. Kaikki on tervetulleita tähän iPad-kerhoon!


Kuva: Virpi Loikkanen



tiistai 14. toukokuuta 2013

Lyseon vappujuhla 2013

Tiistaina 30. huhtikuuta Lyseolla vietettiin oppilaskunnan hallituksen järjestämää vappujuhlaa koko koulun voimin.
Ohjelmassa oli muun muassa munkin- ja tippaleivänsyöntikilpailut, kädenvääntöä, ilmapallon rikkomiskisa sekä paljon muuta!



7


 Kuvat: Titta Välimaa